Аз не го разбирам така, на моята ламбда също не се отчита грешка, но работата на ламбдата вероятно наистина смущава работата на компа. Вероятно за това като и се откачи подгряването и колата пали без грешка. Между другото днес пробвах следното. Паля двигателя тои криво ляво тръгва и го спирам след около 30 секунди работа , след около 5 минути паля пак и вече няма проблем- пали и държи високи обороти постепенно намаляващи до 800, има леко поклащане но много малко.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с оборотите
Collapse
X
-
А що не пробваш преди да палиш да размърдаш дросела. Подай газ на място няколко пъти. Раздвижи педала. И след това пали. Току виж е запалила от първия път.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега. Аз съм точно с ЕКУ-то което описват БОШ за проблемно. На мен не ми играят обороти. На ламбдата не и се наслагват никакви сигнали! Измерено и потвърдено!
@oem
Ники, ти не си ли смени мпх-то с ново...?
Comment
-
Да приятел това с размърдването на дросела ми е станало навик въпреки, че няма никаква полза. Раздвижвал съм го и на ръка и пак нищо. Дросела преди малко повече от месец беше най-старателно разглобен и почистен въпреки, че нито имаше нужда от почистване нито имаше видими следи от износване.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Ам то трябва да се прави нещо бе пич. Не става с писане във форума. Трябва да се мери. Да се види сместа как е при палене. Най-просто е да застанеш зад колата след като запалиш и да подушиш на какво мирише. При мен когато го имаше проблема навирам си носа в ауспуха и мирише на цветя пич. Свеж въздух. Сега вече при палене си мирише на бензин. Не може да се стои на 2 метра от колата. И газанализатора го потвърди. Прекалено бедна смес. Провери си налягането на горивото при палене. Закарай дюзите на стенд да им измерят дебита. Моите дюзи примерно са за смяна. Чистихме ги и се подобриха, но са си за смяна. Едната не пръска въобще като хората. Другата е по-добре, а другите 2 уж са в нормите.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Както вече писах има едно клапанче на отдушника влизащ след клапата. Целият проблем идва от него, но снощи не ми остана време да го изследвам. Мисля, че Бобо знае за какво става въпрос. Ако той не каже, ще го изследвам при пръв удобен момент защото то ебава паленето на студено, а и оборотите на празен ход също. Поне за сега така мисля, но още не съм на 100% сигурен
Comment
-
Мисля , че го бях писал някъде, колата ми седя при майстор на които имам доверие по негово желание точно с тази цел да разбере от къде идва проблема. Абсолютно всичко е проверено и всичко е изправно. Колата ми макар, че е декември 99 година е на под 150000 километра купувана е от човек и беше много добре гледана, книжки, фактури от ремонти и т.н. но беше ударена , когато правих пробката на маслото свалихме картера- беше огледало никакви отлагания. Аз просто питам защо след като Бош описват точно този проблем - трудно палене и колебание на оборотите при празен ход и дават решението на проблема аз трябва да сменям части, да почиствам дюзи и дросели и т.н. Искам просто да я закарам в шибан сервиз на Алфа и да си я взема оправена, независимо каква цена ще ми искат , а като не могат да я оправят да я продам за без пари ида си взема една скучна японска кола и да забравя.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМисля , че го бях писал някъде, колата ми седя при майстор на които имам доверие по негово желание точно с тази цел да разбере от къде идва проблема..........
Comment
-
За канистъра ли говориш? Клапана под дросела? Той не отваря на празен ход мой човек. Само в обороти се отваря. Когато има силен вакум. Тоя клапан, ако седи постояно отворен може да прави проблем. И най-лесно се проверява като духнеш в началото на тръбичката. Той отваря и пуска бензиновите пари от резервоара.
До BLUE1: Ми какъв ти е проблема не мога да разбера? Щом искаш отиваш в официалния сервиз на Алфа и си готов.Last edited by oem; d.m.y г., 23:40.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
[QUOTE=oem;549728]За канистъра ли говориш? Клапана под дросела? Той не отваря на празен ход мой човек. Само в обороти се отваря. Когато има силен вакум. Тоя клапан, ако седи постояно отворен може да прави проблем. И най-лесно се проверява като духнеш в началото на тръбичката. Той отваря и пуска бензиновите пари от резервоара.
Не, не. Виж по-добре Изпод декоративния капак излизат два маркуча като отдушник - единия влиза след дебитомера, а другият тръгва към купето до дюзата на 4ц., до кабелите и влиза през едно удебеление след дроселовата клапа отгоре. Ето това удебеление също е клапан на вакуум
Comment
-
[QUOTE=Stranger65;549818]Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЗа канистъра ли говориш? Клапана под дросела? Той не отваря на празен ход мой човек. Само в обороти се отваря. Когато има силен вакум. Тоя клапан, ако седи постояно отворен може да прави проблем. И най-лесно се проверява като духнеш в началото на тръбичката. Той отваря и пуска бензиновите пари от резервоара.
Не, не. Виж по-добре Изпод декоративния капак излизат два маркуча като отдушник - единия влиза след дебитомера, а другият тръгва към купето до дюзата на 4ц., до кабелите и влиза през едно удебеление след дроселовата клапа отгоре. Ето това удебеление също е клапан на вакуумDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
[QUOTE=oem;549820]Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
Ми нали за него говорихме по-напред в темата и Бобо дето ти каза, да не буташ да не се наиграеш там. Почисти си го само и ще усетиш подобрение оборотите.
Comment
-
[QUOTE=Stranger65;549827]Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАма той не е за бензиновите пари. И се намера отгоре,веднага след дросела, пластмасов еDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
[QUOTE=oem;549832]Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
Е не е. Ти не четеш ли по на горе в темата? Той е за одушника когато мотора работи на празен ход.
Comment
Comment